Vårens favoritt: Hjemmelaget sandwich-is

Is er noe vi nordmenn ofte serverer som dessert. Hvorfor ikke prøve en morsom variant? Begrene med Lovice er perfekte til hjemmelaget sandwichis. Slik gjør du det!

Loveice beger

Lovice sandwich
Hjemmelaget sandwichis med Lovice

I denne oppskriften har jeg brukt ferdigkjøpt sjokoladekjeks, men det går helt fint å bruke annen kjeks – både hjemmelagde cookies, havrekjeks eller det man liker best av annen søt kjeks. Glutenfritt er også bra!

Jeg pleier å legge pakken med kjeks i fryseren samtidig som jeg tar opp et par begre med Lovice, både med mango og vaniljesmak. Begrene med is lar jeg stå på benken i noen minutter mens jeg finhakker mørk sjokolade (melkefri) og fersk mango. Så henter jeg kjeksen fra fryseren, rører isen myk i en skål og blander sjokoladebiter i vaniljeisen og mangobiter i mangoisen. Legger ca 2 cm is på en kjeks, topper med ny kjeks, presser lett sammen og legger på et brett. Når brettet er fylt, settes det i fryseren ca en halvtime. Så er det bare å servere! Garantert suksess 🙂

Tekst og foto: Gry Dørnberg Olsen, matblogger og kostholdsveileder