Foccacia med kokosmelk og oregano

Foccacia med KokoSavner du en rask, enkel og smakfull oppskrift på foccacia så kan du slutte å lete nå. Denne har alt!

Jeg nøler alltid med å sette i gang bakeprosesser. Det er forheving, elting, knaing og etterheving. Tar timesvis. Og for noen som er så utålmodig (og sulten) som meg, så blir det skrekkelig mye venting før jeg endelig kan sette tennene i det ferske, nybakte, velduftende resultatet. Så jeg prøver meg på omveier. Ikke alltid det blir like vellykket, men denne gangen gikk det virkelig bra. Virkelig utrolig fantastisk bra. Foccacia lages tradisjonelt med rosmarin, men jeg liker oregano bedre, så da ble det sånn. Du kan sikkert eksperimentere med andre urter som du liker.

KokoMen altså, fersk oregano fra hagen, hvitløk, solsikkefrø….og Koko Dairy Free melk – min hemmelige ingrediens! Det beste er likevel at det tar kort tid. Bland ingrediensene, hev til dobbelstørrelse og hell ut på olivenoljesmurt bakeplate/bakepapir. Stek til gyldent, velduftende og helt uimotståelig. Passer perfekt som tilbehør til nesten hvilken som helst middag, men kan helt klart fråtses varmt rett fra ovnen. Det gjorde jeg…..

Ingredienser:

7 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 dl solsikkefrø
2- 3 hvitløksfedd finkakket
1 dl frisk hakket oregano(spar litt til å drysse oppå foccachiaen)
3,5 dl Koko Dairy Free, oppvarmet til fingervarmt
1 pk tørrgjær
En klype sukker
Olivenolje, av god kvalitet (ønsket mengde, det skal være litt i foccacia, se videre i oppskriften for mengdeangivelse)
Et par klyper havsalt eller maldonsalt

Sett ovnen på 190 grader, varmluft. Varm opp kokosmelk til den er fingervarm og bland i en klype sukker, tre ss olivenolje og tørrgjær.  Rør om i blandingen. Hell hvetemel, salt, solsikkefrø, hakkede urter i en bolle og bland godt. Når melkeblandingen begynner å skumme (det tar bare noen minutter) bland det tørre og det våte til det blir en klissete deig. Strø over litt hvetemel og sett deigen til heving på et lunt sted til den er cirka dobbel størrelse. Finn frem et stekebrett, dekk det med bakepapir. Hell cirka to – tre ss olivenolje på bakepapiret slik at det dekker flaten. Hell deigen på stekebrettet og klapp den ut til en rektangulær form cirka 20×30 cm ved hjelp av litt mel. Prikk dype huller i deigen med fingrene og hell over to – tre ss olivenolje, strø over havsalt og litt hakket oregano.
Stek midt i ovnen i 15 minutter eller til foccachiaen er gylden.

Nyt!

Tekst og foto: Gry Dørnberg Olsen, matblogger og kostholdsveileder