Lailas glutenfrie JULEKAKE

Julebrød med rosiner og sukat er klassisk julebakst og en favoritt for mange når det begynner å nærme seg den tia på året. Vi har prøvd ut Lailas glutenfri mjølmix, for en glutenfri variant. Resultatet ble til å spise opp!

Oppskriften er som en tradisjonell julekakeoppskrift. Vi fant vårt utgangspunkt hos Oppskriftskroken.no, og gjorde noen endringer for å gjøre den glutenfri. Bytter man ut Melange med en melkefri variant, blir oppskriften også helt melkefri.

Hvetemelet ble byttet ut med Lailas Glutenfri Mjølmix, melken med Koko Dairy Free og sukat ble byttet ut med hakkede aprikoser. Vi hadde dessuten i litt mer sukker enn i den originale oppskriften, for å gjøre brødet ekstra saftig og kompensere litt for manglende gluten.

Deigen var lett å jobbe med, og ble passe fast. Den hevet flott og var lett å forme til julekake!

Prøvesmaking foregikk både mens brødet enda var varmt, samt til frokost dagen derpå. Vi hadde bare på litt margarin og det var mer enn nok smak!

Anbefales!

PS: Det kan nesten ikke bli nok rosiner og hakket aprikos, neste gang skal vi ta litt mer for dette var godt!

 

 

Prøvebaker: Hilde Olsen, Tekst: Gry Dørnberg Olsen, Bilder: Hilde Olsen og Gry Dørnberg Olsen

2 thoughts on “Lailas glutenfrie JULEKAKE

 • november 10, 2017 at 4:21 pm
  Permalink

  skal absolutt prøves… hvor finner jeg lailas mjølmix? Siden min datter også sliter med laktose, vil jeg bytte ut margarinen med laktosefritt smør. Det burde bli bra!!

  • november 22, 2017 at 9:19 am
   Permalink

   Hei Heidi, Vi arbeider med å få Lailas Mjølmiks ut i butikker til neste år. Mvh, Gry

Comments are closed.