Lussekatter med Laila’s Glutenfri Melmiks

Lussekatter baker man først og fremst til Lucia-dagen den 13 desember, men vi er litt utålmodige og tester ut den glutenfrie oppskriften allerede nå! Nytes best rett fra ovnen, med en kopp kakao.

Vi oppdaget denne gule fine oppskriften hos Kockens og fant ingen grunn til å nøle med prøvebaking. Med safran blir baksten gul og fin, men vi jukset litt og brukte noe som er litt mer tilgjengelig for de fleste: Gurkemeie!

Deigen med Laila’s Glutenfrie Melmiks er særdeles lett å bearbeide, men vi anbefaler at man reduserer melmengden litt og øker sukkermengden en smule, for det beste resultatet. For å gjøre baksten melkefri, kan man bytte ut margarin med den melkefri varianten fra Melange, og bruke vann eller melkeerstatning. Denne gangen hadde vi en kartong Koko Dairy Free i kjøleskapet og brukte denne.

Vi delte røra i to og hadde en håndfull ekstra rosiner i den ene delen – det ble veldig godt og ekstra saftig! Opplever du at det ferdige resultatet blir litt tørt, så kjører du bare bollene i mikroen noen sekunder.

Nytes best med kakao eller en kopp rykende varm te fra Dilmah!

Testbaker: Hilde Olsen. Tekst og foto: Gry Dørnberg Olsen