Glutenfri bakeglede

Vi har prøvd Laila’s Glutenfrie Melmiks basert på mais! Både pepperkakene og de hvite julekakene ble nydelige. Perfekt for små og store i førjulstia.

Det er tiden for baking og forberedelser til jul. Vi som spiser gluten- og melkefritt trenger noen gode alternativer – som smaker godt.

Vi har prøvd oss frem med forskjellige oppskrifter og funnet noen smakfulle varianter! For pepperkakevarianten brukte vi den svenske Kockens glutenfrie pepperkaker, og blandet vår egen kryddermiks for pepperkaker (se lenger ned i saken).

Til de hvite julekakene fant vi en oppskrift på Matprat – vi bare byttet ut smør med melkefritt margarin fra Mills, og melet med vår glutenfrie variant. Kjempegodt!

Her er oppskriften på pepperkakekrydder:

1 ss kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
1/2 ss malt kardemomme

Miks alle kryddere sammen og blandingen er klar til bruk!

PS: Lurer du på hvor vi fikk tak i de fine pepperkakeformene? Vi fant dem hos Pepperkakeformer.se

PS2: Lailas Melmiks finnes ikke i norske butikker enda, men vi jobber med saken!

Tekst og foto: Gry Dørnberg Olsen, Testbaker: Hilde Olsen