Sukkerfri Blåbærkake med Yosa Greek Style

Denne kaka er både saftig, smakfull og full av antioksidanter. Blåbær, banan og deilig Yosa Greek Style melkefri jogurt gir god syrlighet og sødme. Et lite dryss lønnesirup, og den passer til lunsj, dessert eller kaffe!

Det finnes alltid bær av ymse slag i fryseren min, og en litt moden banan som ligger i fruktkurven på kjøkkenbenken. I kjøleskapet står det som regel et beger Yosa Greek Style, den bruker jeg egentlig til chiapudding, men da vi skulle invitere til kaffebesøk, ofret jeg gjerne puddingen til et lite kakeeksperiment. Gjestene var nemlig både veganere og laktoseintolerante som heller ikke ønsket mat med for mye sukker.

Jeg tok utgangspunkt i en annen oppskrift, sjonglerte med ingrediensene, og laget en kake som alle falt pladask for. Vi serverte den lunken med lønnesirup og vegansk is fra Lovice. Perfekt!

Her er oppskriften: 

2,4 dl siktet hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
En klype salt
ca 100 gr solsikkeolje
ca 1,7 dl Sukrin Gold
1/2 ts vaniljeekstrakt
Et kjempestort egg eller to små
1/2 beger Yosa Greek Style jogurt
En veldig moden most banan
2,4 dl blåbær, ferske eller frosne

Slik gjør du: Sett ovnen på 190 grader og kle en rund kakeform med bakepapir, spray med formfett. Ha mel, bakepulver, natron og salt i en liten bolle. Bland godt. Bruk en kjøkkenmaskin eller miksmaster og kjør olje og sukrin sammen i et minutt eller to, slik at det blir luftig og fint. Bland i vaniljeessens og egg og miks et par minutter til. Ha i halvparten. Av melblandingen, rør godt, så rører du inn jogurt og banan før du har i resten av melblandingen. Rør kun slik at det blandes tilstrekkelig. Ha røren i kakeformen og strø over blåbær.

Stek midt i ovnen i ca 30-40 minutter, eller sjekk med en kakepinne om den er gjennomstekt. Server gjerne litt lunken med et dryss lønnesirup og is hvis du har! Holder seg fint i kjøleskap et par dager, men tvilsomt at den får stå i fred 🙂