Blåbærpannekaker med jogurt

Denne oppskriften er melkefri, glutenfri og en luksus å servere til familiens helgefrokost! Bananer gir en naturlig søt og fyldig smak til pannekakene, som er fulle av deilige blåbær.

Denne oppskriften er egentlig bare beregnet til 1-2 personer, men det går helt fint å lage både dobbel eller trippel porsjon. Har du ikke blåbær, kan du fint steke pannekakene uten, eller du kan prøve deg med eplebiter (bland dem godt med sukker og kanel før du har dem i røra).

60 gr Yosa Greek Style
1/2 banan, modnet
40 gr store glutenfrie havregryn
1 stort egg
1-2 ss Koko Dairy Free melk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
ca 35 -40 gr blåbær, ferske eller frosne

 

Ha alle ingrediensene, foruten blåbær, i en kjøkkenmaskin og kjør til havregrynene er fullt oppløst og blandingen jevn og luftig, ca 1-2 minutter. Bland i blåbær og la røra stå noen minutter mens du varmer opp stekepanna, med litt smør eller olje i. Det er greit at den er skikkelig varm før du begynner å steke pannekakene! Hell i ønsket mengde røre og stek i ca tre minutter før du snur pannekaken og steker i et par minutter til. Husk å fylle på med litt olje eller smør underveis hvis du trenger det.

Legg pannekakene i en lekker haug på tallerkenen og ha over ønsket topping. Skivet banan, noen ekstra blåbær og masse lønnesirup gjør virkelig susen! Perfekt helgefrokost!