Chiapudding med Koko Dairy Free

Kombinasjonen chiafrø og kokosmelk er både smakfull, praktisk og fleksibel. Med dette som grunnlag kan du nemlig skape de deiligste desserter, frokoster, lunsjer eller mellommåltider! Her finner du grunnoppskriften og noen forslag til chiapudding-alternativer:

Bare fantasien og dine preferanser som setter grenser

Med en pose chiafrø i skapet og en kartong Koko Dairy Free lett tilgjengelig, burde det ikke være et problem å lage de deiligste puddingfristelser. Det hjelper også å ha vaniljepulver- eller essens. Det setter nemlig en ekstra spiss på puddingen, uansett hvilken du velger å lage. Husk at blandingen må stå 2-4 timer i kjøleskap for at chiafrøene skal få tid til å svelle og puddingen bli en pudding! Helst over natten, om du har mulighet til det.

Grunnlaget for en porsjon chiapudding er som følger:
2,5 dl Koko Dairy Free til 3 rause spiseskjeer chiafrø, 1 ts vailjeessens eller tilsvarende, samt 1-2 ss sukker, sirup, honning eller søtstoff etter ønske (akasiehonning er veldig godt).

Kaffechiapudding
Bytt ut 1 dl kokosmelk med 1 dl kald kaffe etter ønske
Topp med kokoskrem, revet sjokolade og et par hele kaffebønner til pynt

Les om: Slik lager du kokoskrem

Gresskarchiapudding
Bytt ut 1 dl kokosmelk med 1 dl gresskarpure (fås kjøpt på Meny)
Topp med pekannøtter og gresskarkjerner og noen dråper lønnesirup

Chiapudding med kiwi
Til grunnoppskriften tilsettes en most kiwi, blandes godt
Toppes med jordbær og et dryss med revet sjokolade

Chiapudding med peanøttsmør og kakaopulver

Chiapudding til frokost
Grunnoppskrift med akasiehonning legges lagvis med friske bær og frokostblanding.
Toppes med friske bær og et dryss kokos.

Sjokoladechiapudding
Grunnoppskriften tilsettes:
2 ss peanøttsmør
3 ss kakaopulver, usøtet
Toppes med friske bær og eventuelt revet sjokolade

Settes minimum 2-3 timer i kjøleskap, men helst natten over.

Nyt din favoritt!

 

 

Forfatter: Gry Dørnberg Olsen, matblogger og kostholdsveileder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *